Ingrediencie:
tekvica hokkaido
100g – 150g kvalitnej horkej čokolády
3/4 hrnčeka trstinového cukru
3/4 hrnčeka polohrubej múky
1/2 hrnčeka obľúbeného rastlinného mlieka
1/4 hrnčeka holandského kakaa
1/4 hrnčeka oleja (repkový alebo slnečnicový)
2ks vanilkového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
1/2 lyžičky mletej škorice
1/2 lyžičky mletého zázvoru
1/4 lyžičky jedlej sódy
štipka nastrúhaného nového korenia
štipka nastrúhaného muškátového orieška
štipka soli
Postup:
- Zostala vám doma tekvica? Upečte si výborné tekvicové brownies! Ako prvé si potrebujeme pripraviť tekvicové pyré – tekvicu prekrojíme napoly a lyžicou vydlabeme semienka. Položíme do pekáča rozkrojenou časťou dole. Podlejeme hrnčekom vody a vložíme do rúry. Pečieme na 180 ° C cca 20 minút (záleží na veľkosti tekvice). Po vychladnutí lyžicou vydlabeme celé upečené vnútro tekvice a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.
- Teraz si pripravíme tri misky. Do jednej dáme hrnček tekvicového pyré, pol hrnčeka trstinového cukru, štvrť hrnčeka oleja a jeden vanilkový cukor. Metličkou rozmiešame.
- V druhej mise zmiešame trištvrte hrnčeka polohrubej múky, štvrť hrnčeka holandského kakaa, jednu lyžicu kukuričného škrobu, štipku soli a štvrť lyžičky jedlej sódy. Premiešame a cez sito preosejeme do prvej misky k zmesi. Všetko dôkladne zmiešame dohromady. Pridáme rozpustenú čokoládu.
- Hotovú čokoládovú zmes nalejeme na vymastený a hrubou múkou alebo kokosom vysypaný plech (použila som plech na koláč, ale je možné použiť klasickú formu na buchtu alebo formu na tortu).
- V tretej miske zmiešame hrnček tekvicového pyré s pol hrnčekom rastlinného mlieka a štvrť hrnčekom trstinového cukru. Pridáme jednu lyžicu kukuričného škrobu, jeden vanilkový cukor a korenie (pol lyžičky mletej škorice, pol lyžičky mletého zázvoru, štipku nastrúhaného nového korenia a štipku nastrúhaného muškátového orieška).
- Hotovú tekvicovú zmes nalejeme na pripravené cesto na brownies. Stierkou alebo vareškou zľahka hore premiešame, aby vzniklo mramorové zdobenie.
- Pečieme pri 180°C 30-35 minút.
Tip 😉
Každý kúsok brownies servírujte s kopčekom rastlinnej šľahačky a posypaný postrúhanou čokoládou.
Počet porcií:
1 koláč - 8 dielikovDoba prípravy:
60 minút