Šošovicový šalát s kukuřízkom
Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou, vložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme pol lyžičky soli, privedieme do varu. Potom plameň stlmíme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Vodu zlejeme a šošovicu … více
Vyberte si z našich receptov na zdravé šaláty. Či už sú to ľahké listové a zeleninové alebo sýte strukovinové alebo cestovinové.
Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou, vložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme pol lyžičky soli, privedieme do varu. Potom plameň stlmíme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Vodu zlejeme a šošovicu … více
Pol hrnčeka červenej šošovky prepláchneme vo vode a vložíme do hrnca. Zalejeme jedným hrnčekom studenej vody, osolíme a privedieme do varu. Potom stlmíme plameň a pod pokrievkou varíme maximálne 8 minút. Nechceme … více
Hutný a chutný šalát vhodný vďaka nízkemu zastúpeniu sacharidov a dostatku bielkovín a zdravého tuku ako večera aj pre tých, ktorí počas dňa vydajú veľa energie. Paradajky a papriky očistíme a nakrájame … více
Zmiešame ingrediencie na šalát (cícer nahrubo roztlačený + ostatné nakrájané najemno + brusnice vcelku) a zalejeme “zálievkou”. Šalát je výborný len tak alebo ako naplň do sendviča (medzi dva opečené celozrnné chlebíky … více
Šalát starostlivo umyjeme a natrháme na kúsky, papriku, paradajky a uhorky umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Zmiešame dohromady, pridáme hrsť kľúča munga a šošovky, čerstvú bazalku, pokvapkáme kvalitným olejom, okyslíme ume … více
Hlávková kapusta práve neokupuje popredné stránky magazínov o výžive. Pritom ide o celoročne cenovo dostupnú zeleninu, ktorá sa môže pochváliť nízkou kalorickou hodnotou k pomeru vysokému podielu vitamínu K a predovšetkým C. … více
Tabouleh (alebo tiež tabbouleh, tabulé) je preslávený bulgurový šalát s bylinkami, pôvodom z krajín obklopujúcich východné brehy Stredozemného mora. Ako hlavné jedlo ho oceníte predovšetkým v horúcich letných dňoch. Bulgur uvaríme vo … více