Typ jedla: Ostatné
Recepty, čo nevyšli nikam inam. Chuťovky slané aj sladké.
Zelerové hranolky upečieme s lyžicou olivového oleja, soľou, korením, kurkumou, mletou paprikou. Zhruba v polovici pečenia pridáme hokkaido a cuketu s kvapkou olivového oleja, cesnakom, adžikou – tie sa pečú kratšiu dobu. … více
Červenú cibuľu olúpeme a pokájame na tenké polmesiačiky. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme naň cibuľu. Osvedčilo sa mi ju pridať najskôr polovicu, nechať ju ľahko zmäknúť a potom pridať druhú časť. … více
Ruku na srdce, nie je to práve zdravá ani nutričná pecka, ale keď dostanete chuť na prasárničku z “dávnych” časov, treba sa obzrieť, ako ju napodobniť z rastlinných zdrojov. Dnes už ich … více
Medvedí cesnak v posledných rokoch hojne spropagovali médiá a bohužiaľ v niektorých lokalitách prebieha doslova drancovanie. Pri jeho zbere sa prosím chovajte ohľaduplne k prírode. Z každej rastliny odtrhnite len niekoľko listov … více
Hrianky síce nepatria medzi zdravé potraviny, ale občas zostane doma zvyšok starého chleba a človeka chytí večer maškrtná. Raw tataráčik a sezamezán však nutričné hodnoty vylepší priaznivejším smerom. Tataráčik Najlepšie v nožovom … více
Kešu namočíme cez noc do vody, pred použitím ich zlejeme. Psýlium ideálne ešte preženieme mixérom na čo najjemnejší prášok, aby sme získali čo najhladšiu konzistenciu. Osvedčilo sa mi pridať potom rovnú vodu … více
1) Ak máte huby sušené, namočte do pollitra vody (aspoň na 2 hodiny) spoločne malou lyžičkou sójovej omáčky. Akonáhle nadobudnú, pokrájajte ich na tenké rezančeky. Vo výluhu rozmiešajte agar a pridajte späť … více
Cícer je dosť náročný na čas prípravy – namáčanie zaberie 12 hodín a varenie ďalšiu hodinu a pol. Na toto maškrtenie tak skôr využijete nevyužitý zvyšok cíceru z iného varenia alebo si … více
Paličky cesnaku zľahka očistíme a opláchneme. Odrežeme hornú časť (zhruba štvrtinu zhora), vložíme na alobal do pekáča. Pokvapkáme olivovým olejom, zľahka posolíme a okoreníme. Zabalíme do alobalu a vložíme do rúry, kde … více
Zeleninu a bylinky očistíme /na jeden kg čerstvej zeleniny pridávame cca 50 g. byliniek/, pokrájame na kúsky a vložíme do sušičky, po usušení rozmixujeme vo výkonnom mixéri na jemný prášok. Táto zmes … více
Mandľové maslo je skvelou surovinou do domácich čokoládových nátierok, rôznych sladkých receptov aj na spestrenie ovocných šalátov. Využijete ho ale aj na slano. Ale povedzme si to na rovinu, je celkom drahé. … více
Túžite po chrumkavej vegánskej “slanine”, ktorú môžete ozvláštniť krémové polievky alebo šaláty? Skúsiť to môžete z osmažených či opečených tenkých plátkov tempehu či tofu, ale dnes vám poradím verziu s kokosovými chipsy. … více