hrnček (či plechovka) bielych fazulí
2 lyžice repkového oleja
8 – 10 sušených paradajok
soľ, chilli na dochutenie
Zostali vám uvarené biele fazule a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto jednoduchú, ale dobre chutiacu nátierku. Hrnček uvarených fazule (ideálne aj s lyžicou vody, v ktorých sa varili, či náleve z plechovky), na menšie kúsky pokrájané sušené paradajky a 2 lyžice repkového oleja (môžete tiež použiť olej z paradajok, pokiaľ je maté naložené) vložíme do mixéra a mix do hladka. Keďže sušené paradajky bývajú kvôli lepšej konzervácii často nasolené, radšej nesolíme vopred, ale ochutnáme až po mixovaní a podľa potreby dochutíme. Priaznivci pikantnejších chutí môžu pridať trochu práškového čili korenia. Podávame s pečivom, prípadne na toastoch či hriankach. Nátierka vydrží v chladničke zhruba 2 dni.