1 hrnček suchého čiroku
1 balenie ochuteného tempehu (údený, vyprážaný…)
pol menšie cukety
pol menšieho póru
paprika
cibuľa
Núdza naučila Dalibora hústi a núdzne domáce zásoby ryže ma konečne donútili vyskúšať čirok, ktorý sa mi v špajze bez úžitku váľal snáď štvrť roka. Čirok patrí medzi obilniny, neobsahuje lepok a chuťovo by som ho popísal niekde medzi guľatozrnou ryžou, jačmennými kropami a pšenom. Jeho príprava je podobná ako u ostatných obilnín. To znamená – uvarte ho v dvojnásobnom množstve osolenej vody, hotový je za cca 20 minút.
Medzitým som v hlbokej panvici osmažil nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle začínala zlátnuť, pridal som na menšie kocky pokrájaný tempeh a zeleninu (v mojom prípade cuketu, mrkvu, papriku, pór). Pár minút som všetko nechal restovať, potom som pridal uvarený cirok, zľahka podlial vodou, zľahka prisolil a za stáleho miešania nechal ešte dve minúty spojiť chute dohromady.