Ingrediencie:
menšia cibuľa
vopred uvarené adzuki (pol hrnčeka na osobu)
plechovková / mrazená kukurica (štvrť hrnčeka na osobu)
zeleninový bujón (či domáci zeleninový vývar)
Postup:
Túto polievku som vyskúšala po tom, čo mi doma ostali uvarené fazule adzuki a premýšľala som, čo s nimi. V hrnci som na lyžicu oleja nechala zľahka zosklovatieť na mesiačiky pokrájanú cibuľu. Pridala som nakrájanú mrkvu, ľahko ju orestovala a pridala fazuľu, plechovkovú kukuricu, kocku zeleninového bujónu a zaliala to horúcou vodou. Varila som polievku do zmäknutia cibule a potom ju ešte jemne dochutila. Podávala som ju s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
20 minút + varenie fazuleTagy:
Adzuki