Ingrediencie:
300 rezancov soba
balíček údeného tofu
2 veľké mrkvy
ume ocot
jačmenné miso
riasy nori
Postup:
Omáčka má presne štyri zložky: tofu, mrkva, ume ocot a jačmenné miso. Najprv naparte kúsky tofu (asi 100 g na osobu) a mrkvovo pokrájané na kolíky podobu asi 20 minút, alebo kým mrkva nezmäkne natoľko, že ju ľahko prepichnete vidličkou. Potom oboje vložte do mixéra a pridajte 1/2 lyžičky jačmenného misa, asi 2 lyžičky ume octu a teplú vodu z naparovania (pridávajte radšej pomaly a strážte si konzistenciu). Omáčkou potom prelejte rezance soba, uvarené podľa návodu na obale, a ozdobte narezanými nori prúžkami.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
30 minút