balíček rezancov soba
pol menšia tekvica hokkaidó
1 cibuľa
zelené fazuľky
tempeh (pre skúsených aj natural, pre začiatočníkov radšej údený / vyprážaný)
Poznáte rezance soba? Jedná sa o pohánkové “špagety”, populárne sú hlavne v Japonsku. Veľká škoda, že sú tak drahé. Uvarte ich podľa návodu na obale.
Na omáčku budete potrebovať veľkú cibuľu a tekvicu hokkaidó – pre dve osoby zhruba polovicu menšej tekvice. Orestujte v menšom hrnci cibuľku do sklovata a pridajte tekvicu pokrájanú na kocky. Chvíľku restujte spoločne, zasypte lyžičkou karí korenia, niekoľkokrát premiešajte a zalejte vodou tak, aby boli kocky takmer zakryté a na miernom plameni varte, kým nezmäkne. Potom omáčku rozmixujte do krémovej jemnosti.
Na panvici orestujte hrsť na malé kúsky pokrájanej zelenej fazuľky, rozdrobte na to tempeh a dochuťte sójovou omáčkou. Na tanier najskôr pridajte rezance, na ne omáčku a nakoniec fazuľku s tempehom. Dobrú chuť.