Omáčka:
väčšia cibuľa
250g šampiňónov
zeleninový vývar (alebo zeleninový bujón s vodou)
korenie: soľ, korenie, kurkuma, sójovka, hubové korenie, mletá rasca, ligurček
Zemiaková knedľa (na jednu šišku)
300 g zemiakov
100 g hrubej múky
soľ
Omáčka:
Osmažíme cibuľku s celou rascou, pridáme šampiňóny, podlejeme zeleninovým vývarom, dusíme, okoreníme (soľ, korenie, kurkuma, sójovka, hubové korenie, mletá rasca, ligurček) a nakoniec zahustíme (podľa možností buď múkou alebo rastlinnou zmetou).
Knedľa:
Uvarené zemiaky najemno postrúhame, pridáme múku a štipku lyžičky soli. Vypracujeme cesto, aby držalo tvar (inak je teb a pridať múku). Vytvarujeme šišku a vyrieme zhruba štvorvrhodinku, kým nevypláva na hladinu.