Ingrediencie:
2 hrnčeky kokosového mlieka
2 hrnčeky vody
1/2 hrnčeka jazmínovej ryže
1/4 hrnčeka hrozienok
2 lyžice trstinového cukru (nemusí byť)
trochu mletého kardamónu
orechy, jahody – čokoľvek na ozdobenie
Postup:
Kheer (alebo kheeri) je druh sladkého pudingu populárny v Indii. Obvykle sa vyrába varením mlieka, cukru a obilnín. My si ho pripravíme vo veganskej verzii. Vodu a kokosové mlieko dáme variť a pridáme cukor. Keď tekutina začne bublať, pridáme prepláchnutú ryžu, ktorou varíme asi 20 minút, až sa začne rozvárať a kašovatieť. Pridáme kardamón a ešte chvíľu povaríme. Ozdobíme orechmi a ovocím.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
30 minút