Ingrediencie:
1 karfiol
2 cibuľa
2 mrkvy (nemusí byť)
zeleninový bujón
škorica
kari pasta (alebo štipka chilli)
rasca
koriander
soľ
sekané mandle a čerstvý koriander (nemusí byť, ak nemáte)
Postup:
Osmažíme cibuľku a pridáme 2 lyžičky škorice, 2 lyžičky koriandra, 1 lyžičku rasce, pol lyžičky kari pasty. Pridáme pokrájaný karfiol – alebo len rozdelený na ružičky a pokrájanú mrkvu. Zalejeme vriacou vodou, aby všetko bolo ponorené a vhodíme bujón (ja prisypem ten z dmka) a varíme. Keď je všetko mäkké cca 20 minút – odstavíme a rozmixujeme mixérom. Dosolíme, pridáme mandle a pokiaľ máte, tak navrch ozdobíme čerstvým koriandrom.
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
30 minútTagy:
Karfiol