300g cestovín
2 robiť oválky
pol cukety
kukurica
paprika
paradajka
rukola
kvalitný olej
Cestoviny (penne, kolienka, vrtuľa) uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a pridáme na panvicu, kde sme predtým orestovali robi (je vhodné ho pokrájať na kocky a chvíľu namarinovať v sójovej omáčke), cuketu a prípadne aj trochu mrazenej alebo sterilizovanej kukurice. Premiešame, vypneme oheň a necháme chladnúť.
Medzitým nakrájame na malé kocky papriku, paradajku, natrháme rukolu. Až cestoviny vychladnú zhruba na teplotu tela (aby sa nepoškodili enzýmy z čerstvej zeleniny), zmiešame všetko dohromady, ak máme, pridáme aj nejaké naklíčené semienka, strukovina a podobne. Pokvapkáme dobrým olejom (olivový, ja som v tomto prípade použil orieškovo chutiaci omega-3 olej značky Alnatura). Tento postup a ingrediencie berte ako inšpiráciu, rôznych variantov sa dá vymyslieť takmer kam len fantázia siaha.