1 veľká cibuľa
kocka údeného tofu
hrnček uvarených fazule (popr. z konzervy)
pol hrnčeka mrazenej alebo sterilizovanej kukurice
2 paradajky
olej
soľ
mexické korenie (popr. sladká a pálivá paprika, rímska rasca, chilli)
naklíčené fazuľa mungo na ozdobenie
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, o chvíľu neskôr orestujeme aj na menšie kocky pokrájané tofu. Zaprášime korením, premiešame a necháme krátko opražiť. Pridáme fazuľu, kukuricu, soľ, občas zamiešame a nakoniec pridáme na kocky nakrájané paradajky.
Alternatívou je tiež zmes ľahko podliať (vodou alebo lákom z fazule) a po stiahnutí z ohňa zahustiť lahôdkovým droždím alebo čerstvo namletým ľanovým semienkom. Servírujeme s chlebom.