Ingrediencie:
500g uvareného cícera
2 strúčiky cesnaku
lyžička rímskej rasce
2 polievkové lyžice tahini
šťava z celého citróna
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička soli
čerstvé mleté korenie
Postup:
Uvarený cícer zmiešame s cesnakom, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejom a mixujeme na hladký krém. Nakoniec pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, soľ, korenie a drvenú rímsku rascu. Podľa zamýšľanej konzistencie prípadne trochu vývaru z cícera prípadne vody. Necháme vychladiť v chladničke. Hummus využijeme ako nátierku na pečivo, ale aj ako hlavné jedlo konzumované lyžicou (napr. so zeleninou, olivami a sušenými paradajkami v oleji).
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
10 minút + varenie cícera