Zemiakové šišky

bramborové šišky
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 60 minút
Ingrediencie:

3 stredne veľké zemiaky
60 g pšeno
2 polievkové lyžice chia semienok
soľ
kukuričná múka podľa potreby (približne 100 g)

Postup:

Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Medzitým pripravte pšeno. Pokojne môžete pridať viac vody, aby z nich vznikla hustá kaša. Zemiaky potom olúpte a najemno postrúhajte. Pridajte uvarené pšeno, 2 polievkové lyžice chia semienok, štipku soli a dôkladne premiešajte.

Kvôli vlastnostiam chia semienok počkajte 5–10 minút. Nasajú veľa vody, čo bude poznať na množstvo múky, ktorú do cesta budete musieť pridať. Na záver prisypte samotnú múku. Čím menej ju použijete, tým lepšiu chuť budú zemiakové šišky mať. Šetrite s ňou a pridajte len toľko, aby vám šlo cesto tvarovať. Samotné šišky varte v osolenej vriacej vode asi 5 minút, kým nevyplávajú.

Osobne mi zemiakové šišky najviac chutia s čerstvými paradajkami a bylinkami. Výborné sú ale aj na sladko s makom alebo so škoricou.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty