Zemiakové knedle plnené údeným tofu

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
plnene zemiakove knedle
Ingrediencie:

600g zemiakov
120g hrubej múky
40g krupica
1 balenie údeného tofu
2 cibuľa
2 lyžice paradajkového pretlaku
soľ, korenie, celá rasca, olej
kyslá červená kapusta
trošku hladkej múky

Postup:
  1. Zemiaky umyjeme av šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky z vody vyberieme a necháme cez noc vychladiť.
  2. Druhý deň dáme do hrnca kapusty a zalejeme hrnčekom vody. Pridáme 1/2 lyžičky celej rasce a 1/2 lyžičky soli. Premiešame a privedieme do varu. Potom plameň stlmíme a pod pokrievkou necháme variť 20 – 30 minút domäkka.
  3. Tofu a 1 cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji orestujeme dozlatista. Posolíme a okoreníme. Potom pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a poriadne premiešame. Dáme bokom z platne vychladnúť.
  4. Na platňu dáme väčší hrniec, ktorý naplníme vodou a privedieme do varu. Osolíme lyžičkou soli.
  5. Uvarené zemiaky z predchádzajúceho dňa olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame. Pridáme 120g hrubej múky a 40g krupice. Osolíme. Cesto rýchlo prepracujeme a rozdelíme si ho na 3 diely. Potom každý z cesto dielov postupne rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej troškou hladkej múky. Väčším pohárom vykrajujeme kolieska (ja použila pollitrový kelímok). Každé koliesko naplníme pripravenou zmesou z tofu a cibule. V dlani prsty zatvoríme a vytvarujeme knedľu.
  6. Knedle vkladáme do pripravenej osolenej vriacej vody a varíme 15 – 20 minút.
  7. Dokončíme kapustu – druhú cibuľu nakrájame nadrobno a na troške oleja osmažíme. Zaprášime 1 lyžicou hladkej múky a chvíľku spoločne restujeme. Preložíme do hrnca k kapuste, premiešame a pár minút ešte spoločne povaríme. Kapustu dosladíme podľa chuti.
Počet porcií:
12 menších knedlí
Doba prípravy:
1 hodina
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.