Vyprážané ryžové guličky

Vyprážané ryžové guličky
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie:

zvyšná ryža z iného varenia
sezamové semienko
údená paprika
sójová omáčka Tamari

Postup:

Zostala vám doma ryža? Čo s ňou? Skúste tieto rýchle ryžové guličky. Ja do zvyšku ryže primiešali biele aj čierne sezamové semienka (pre zvýšenie bielkovín a zdravých tukov) a na dochutenie údenú papriku a sójovú omáčku tamari. Než sa pustíte do tvarovania guličiek, poriadne si namočte ruky, ryža je inak veľmi lepkavá. Pripravené guličky potom smažte vo vyššej vrstve oleja a po vylovení nechajte prebytočný olej odkvapkať do obrúska.

K nim som pripravila dip z ryžového octu mirin, citrónovej šťavy, horčice a vody a šalát z listovej zeleniny, ochutenej ume octom.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty