Ingrediencie:
zvyšná ryža z iného varenia
sezamové semienko
údená paprika
sójová omáčka Tamari
Postup:
Zostala vám doma ryža? Čo s ňou? Skúste tieto rýchle ryžové guličky. Ja do zvyšku ryže primiešali biele aj čierne sezamové semienka (pre zvýšenie bielkovín a zdravých tukov) a na dochutenie údenú papriku a sójovú omáčku tamari. Než sa pustíte do tvarovania guličiek, poriadne si namočte ruky, ryža je inak veľmi lepkavá. Pripravené guličky potom smažte vo vyššej vrstve oleja a po vylovení nechajte prebytočný olej odkvapkať do obrúska.
K nim som pripravila dip z ryžového octu mirin, citrónovej šťavy, horčice a vody a šalát z listovej zeleniny, ochutenej ume octom.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
20 minútTagy:
Ryža