3 zemiaky
2 strúčiky cesnaku
zemiakový škrob
olej na vyprážanie
soľ
korenie
rasca
muškátový oriešok
majorán
zálievka
sójový jogurt
zelená vňať
soľ
Najemno postrúhame zemiaky, cesnak, zahustíme zemiakovým škrobom a ochutíme soľou, majoránom, mletou rascou alebo muškátovým orieškom. Na panvičke rozohrejeme kvalitný olej na vyprážanie a zemiačiky vyprážame niekoľko minút z oboch strán.
Medzitým si pripravíme zálievku zo sójového jogurtu, ktorý osolíme a zmiešame so zelenou vňaťou, ktorú máme práve po ruke (petržlen, pažítka…). Na obrúsku necháme povysávať prebytočný olej a naservírujeme so zálievkou a nakrájanou zeleninou.
Pôvodný recept pochádza od populárneho nemeckého vegánskeho kuchára Attily Hildmanna, len cibuľu v ňom strieda našinci v zemiakoch určite viac šmakujúci cesnak.