1 cibuľa
2 väčšie rajčiaky
1/2 hrnčeka červenej čočky
1 hrnček vody
1 hrnček rajčiakového pyré
korenie (cesnakové grilovacie, bazalka, sôl, korenie, ligurček…)
1 balíček lasagny
bešamel zo sójového mlieka (mlieko + múka + sôl)
vegánsky syr (napr. Violife)
Lasagne s bolonskou omáčkou z červenej šošovky, bešamelom zo sójového mlieka, syrom Violife, paradajkami a čerstvou bazalkou.
Omáčku pripravíme tak, že osmažíme cibuľu, kým nezosklovatí. Pridáme dve väčšie paradajky, sparené, olúpané a pokrájané na malé kúsky, pol hrnčeka červenej šošovky, cca dve deci vody a rovnaké množstvo paradajkového pyré. Okoreníme (cesnakové grilovacie, bazalka, soľ, korenie, ligurček…) a varíme do zmäknutia šošovky asi 15 minút. Do zapekacej misky nakladieme striedavo plátky lasagnej a omáčku, poslednú vrstvu zalejeme bešamelom zo sójového mlieka a pokryjeme plátkami vegánskeho syra Violife (prípadne využijeme nastrúhaný bloček iného vegan syra – napr. Veganline). Zapečieme v rúre.