Vegánske lasagne s boloňskou omáčkou

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Vegánske lasagne s boloňskou omáčkou z červenej šošovice
Ingrediencie:

1 cibuľa
2 väčšie rajčiaky
1/2 hrnčeka červenej čočky
1 hrnček vody
1 hrnček rajčiakového pyré
korenie (cesnakové grilovacie, bazalka, sôl, korenie, ligurček…)

1 balíček lasagny
bešamel zo sójového mlieka (mlieko + múka + sôl)
vegánsky syr (napr. Violife)

Postup:

Lasagne s bolonskou omáčkou z červenej šošovky, bešamelom zo sójového mlieka, syrom Violife, paradajkami a čerstvou bazalkou.

Omáčku pripravíme tak, že osmažíme cibuľu, kým nezosklovatí. Pridáme dve väčšie paradajky, sparené, olúpané a pokrájané na malé kúsky, pol hrnčeka červenej šošovky, cca dve deci vody a rovnaké množstvo paradajkového pyré. Okoreníme (cesnakové grilovacie, bazalka, soľ, korenie, ligurček…) a varíme do zmäknutia šošovky asi 15 minút. Do zapekacej misky nakladieme striedavo plátky lasagnej a omáčku, poslednú vrstvu zalejeme bešamelom zo sójového mlieka a pokryjeme plátkami vegánskeho syra Violife (prípadne využijeme nastrúhaný bloček iného vegan syra – napr. Veganline). Zapečieme v rúre.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
40 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.