Vegánske “kurča” na póre

Vegánske "kurča" na póre
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 30 minút
Ingrediencie:

väčšia cibuľa
menší pór
300g vegan “kuracie” (rovnakú službu urobí naložené robi)
múka
soľ
sójová omáčka

Postup:

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme do zlatista, pridáme a orestujeme vegán “kuracie” plátky (alternatívne jemne namarinované robi). Premiešame s na kolieska nakrájaným pórom, zaprášime lyžicou múky, miešame, kým sa múka trochu nezapraží a podlejeme horúcou vodou. Osolíme a necháme pár minút dusiť na stredne hustú omáčku (prípadne znova podlejeme). Dochutíme sójovou omáčkou, krémovejšiu a smotanovejšiu chuť dostaneme pridaním lahôdkového droždia. Podávame s ryžou.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty