Vegánske “kurča” na póre

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Vegánske "kurča" na póre
Ingrediencie:

väčšia cibuľa
menší pór
300g vegan “kuracie” (rovnakú službu urobí naložené robi)
múka
soľ
sójová omáčka

Postup:

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme do zlatista, pridáme a orestujeme vegán “kuracie” plátky (alternatívne jemne namarinované robi). Premiešame s na kolieska nakrájaným pórom, zaprášime lyžicou múky, miešame, kým sa múka trochu nezapraží a podlejeme horúcou vodou. Osolíme a necháme pár minút dusiť na stredne hustú omáčku (prípadne znova podlejeme). Dochutíme sójovou omáčkou, krémovejšiu a smotanovejšiu chuť dostaneme pridaním lahôdkového droždia. Podávame s ryžou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Tagy:
Pór robi
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.