Vegánske bolonské špagety

Vegánske bolonské špagety
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 30 minút
Ingrediencie:

300g kvalitných špaget
50g sójového granulátu
4 veľké paradajky
50g sušených paradajok
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
bazalka, oregáno

Postup:

Špagety (najlepšie celozrnné) uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody, aby boli trochu tuhšie na skús. Zhruba 50g sójového granulátu varíme cca 10 minút vo výraznejšom vývare (sójová omáčka alebo zeleninový bujón), potom scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu.

V mixéri rozmixujeme čerstvé paradajky so sušenými a cesnakom. Na olivovom oleji orestujeme sójový granulát, zalejeme rozmixovanými paradajkami, premiešame a necháme chute spojiť. Zmes odstavíme z plameňa a natrháme do nej (najlepšie čerstvú) bazalku a oregano. Maškrtné jazýčky môžu na špagety s omáčkou nastrúhať ešte vegánsky syr (napr. Veganline alebo Cheezly).

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty