1 lyžica psyllia
200 ml vody
100 g kešu
2 lyžice citrónovej šťavy
štipka soli
Kešu namočíme cez noc do vody, pred použitím ich zlejeme. Psýlium ideálne ešte preženieme mixérom na čo najjemnejší prášok, aby sme získali čo najhladšiu konzistenciu. Osvedčilo sa mi pridať potom rovnú vodu a ešte chvíľu mixovať spoločne. Z mixéra ju prelejme čo najrýchlejšie do misky, gél sa tvorí naozaj rýchlo. Necháme ho odležať zhruba pol hodiny.
Vytlačíme šťavu z citróna, ktorý „syr“ nielen okyslí, ale pomôže ho tiež lepšie „zraziť“. Pridáme vodu a necháme aspoň pol hodiny vytvoriť gél. V mixéri najskôr rozmixujeme kešu na hladkú štruktúru, až potom pridáme psyliový gél a citrónovú šťavu. Nalejeme do misky či formy a necháme v chladničke stuhnúť.