Thajské curry s baklažánom a sójovými kostkami

Thajské vegan curry so sójovými kockami
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 45 minút
Ingrediencie:

balenie sójových kociek (100g)
stredne veľká cibuľa
2 lyžice červené curry pasty
veľká plechovka kokosového mlieka
2 strúčiky cesnaku
lyžicu trstinového cukru
menší baklažán
zelené fazuľky
rôzne farebné papriky
1 chilli papričku
šťava z polovice citróna
niekoľko lístkov čerstvej bazalky

Postup:

Balenie sójových kociek uvarte 10 minút v 0,75 litra zeleninového bujónu, alebo pripravte už deň vopred podľa univerzálneho návodu na prípravu sójového mäsa.

Na troche oleja nechajte vo väčšom hrnci zosklovatieť cibuľu nakrájanú na pulkolečka, potom pridať a nechať rozvoňať curry pastu a plechovku kokosového mlieka.

Uveďte do varu a pridajte postupne cesnak, trstinový cukor, baklažán pokrájaný na väčšie kocky, prepolené fazuľky (čerstvé alebo mrazené).

Nechajte variť štvrť hodiny, pridajte šťavu z polovice limetky, bazalku, scedenej sójovej kocky a nechať ešte chvíľu povariť. Vhodná príloha je jazmínová ryža.

Červenou i žlutou curry pastu a kokosové mléko koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty