balenie tempehu
marináda:
50 ml javorového sirupu,
2-3 kvapky tekutého dymu
1/2 lyžičky údené papriky
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
2 lyžice oleja
2 lyžice sójovej omáčky
obloha
žemľa
Pripravíme si marinádu, v ktorej zmiešame 50 ml javorového sirupu, 2-3 kvapky tekutého dymu, 1/2 lyžičky údenej papriky, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 lyžice sójovej omáčky. Prípadne si môžete obmeniť jednotlivé ingrediencie podľa vašich chuťových preferencií. Tempeh pokrájame na tenké plátky a necháme ich marinovať aspoň hodinu.
Plátky potom rozoskladáme na plech na papier na pečenie (prípadne potrieme zvyškom marinády) a pečieme 15 minút na 180 °C. Po 15 minútach ho obrátime. Servírujeme v žemli so zeleninou pokrájanou na plátky a karamelizovanou cibuľkou ala burger.