1 menšia tekvica hokkaido
1 červená cibuľa
1 jarná cibuľka
2 hrnčeky ihiel
soľ
korenie
korenie (oregano)
olej
Rúru predhrejeme na 220 °C. Tekvicu umyjeme, zbavíme mäkkého stredu so semienkami a nakrájame na kúsky. Kúsky tekvice premiešame s lyžicou oleja a dáme piecť cca na 30 minút domäkka.
Medzitým v hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku. Pridáme pšeno, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, okoreníme a varíme 12-15 minút. (Po uvarení z ihiel môžeme prebytočnú vodu zliať.)
Polovicu upečenej tekvice rozmixujeme na pyré, premiešame s uvarenými pšenicami a dochutíme (solí, korením, oreganom či iným korením podľa chuti). Porcie pšeno ozdobíme upečenými kúskami tekvice.