Tabouleh z bulguru

Tabouleh z bulguru
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 30 minút
Ingrediencie:

150 g bulguru
4 paradajky
1 šalátová uhorka
100 g olív
1 stonku mäty
panenský olivový olej
soľ, korenie

Postup:

Tabouleh (alebo tiež tabbouleh, tabulé) je preslávený bulgurový šalát s bylinkami, pôvodom z krajín obklopujúcich východné brehy Stredozemného mora. Ako hlavné jedlo ho oceníte predovšetkým v horúcich letných dňoch.

Bulgur uvaríme vo vriacej vode do mäkka (na 1 hrnček bulgur dáme 2 hrnčeky vody). Akonáhle má správnu konzistenciu, stiahneme ich z ohňa a prepláchneme studenou vodou.

Paradajky, uhorky, olivy pokrájame na malinké kúsky, mätu nasekáme av miske všetko premiešame s bulgurom. Osolíme, okoreníme a omastíme olivovým olejom (nešetríme). Necháme v chladničke vychladiť.

Pořiďte si pšeničný bulgur online a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné bulgurito.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty