Šošovicový šalát s kukuřízkom

Šosovicový šalát
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 30 minút
Ingrediencie:

200g šošovice zelené
1 balenie šalátu little gem
200g cherry paradajok
200g reďkoviek
1 šalátová uhorka
1 balenie kukurezku alebo tofu
hrsť obľúbených semienok
1 lyžička sójovej omáčky
soľ, korenie
olivový olej
šťava z citróna

Postup:
  1. Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou, vložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme pol lyžičky soli, privedieme do varu. Potom plameň stlmíme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Vodu zlejeme a šošovicu prepláchneme pod studenou vodou. Cieľom je, aby uvarená šošovka bola stále trošku chrumkavá.
  2. V mise zmiešame obľúbený listový šalát (použila som little gem), nakrájané cherry paradajky na štvrťky, reďkovky na plátky a šalátovú uhorku na malé kúsky.
  3. Pridáme uvarenú šošovku, pokvapkáme citrónom, pridáme 2 lyžice olivového oleja, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Premiešame.
  4. Kukurezok (rovnako dobre poslúži tofu) nakrájame na malé kocky a na troške olivového oleja orestujeme dozlatista. Pridáme do šalátu.
  5. Semienka opečieme na suchej panvici, potom vypneme plameň a pokvapkáme sójovou omáčkou. Premiešame. Opečenými semienkami šalát dozdobíme priamo na tanieri. 👌👌
Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty