Ingrediencie:
200g šošovice zelené
1 balenie šalátu little gem
200g cherry paradajok
200g reďkoviek
1 šalátová uhorka
1 balenie kukurezku alebo tofu
hrsť obľúbených semienok
1 lyžička sójovej omáčky
soľ, korenie
olivový olej
šťava z citróna
Postup:
- Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou, vložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme pol lyžičky soli, privedieme do varu. Potom plameň stlmíme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Vodu zlejeme a šošovicu prepláchneme pod studenou vodou. Cieľom je, aby uvarená šošovka bola stále trošku chrumkavá.
- V mise zmiešame obľúbený listový šalát (použila som little gem), nakrájané cherry paradajky na štvrťky, reďkovky na plátky a šalátovú uhorku na malé kúsky.
- Pridáme uvarenú šošovku, pokvapkáme citrónom, pridáme 2 lyžice olivového oleja, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Premiešame.
- Kukurezok (rovnako dobre poslúži tofu) nakrájame na malé kocky a na troške olivového oleja orestujeme dozlatista. Pridáme do šalátu.
- Semienka opečieme na suchej panvici, potom vypneme plameň a pokvapkáme sójovou omáčkou. Premiešame. Opečenými semienkami šalát dozdobíme priamo na tanieri. 👌👌
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
30 minút