Šošovicový šalát s kukuřízkom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Šaláty
Šosovicový šalát
Ingrediencie:

200g šošovice zelené
1 balenie šalátu little gem
200g cherry paradajok
200g reďkoviek
1 šalátová uhorka
1 balenie kukurezku alebo tofu
hrsť obľúbených semienok
1 lyžička sójovej omáčky
soľ, korenie
olivový olej
šťava z citróna

Postup:
  1. Šošovicu prepláchneme pod tečúcou vodou, vložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou. Pridáme pol lyžičky soli, privedieme do varu. Potom plameň stlmíme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Vodu zlejeme a šošovicu prepláchneme pod studenou vodou. Cieľom je, aby uvarená šošovka bola stále trošku chrumkavá.
  2. V mise zmiešame obľúbený listový šalát (použila som little gem), nakrájané cherry paradajky na štvrťky, reďkovky na plátky a šalátovú uhorku na malé kúsky.
  3. Pridáme uvarenú šošovku, pokvapkáme citrónom, pridáme 2 lyžice olivového oleja, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Premiešame.
  4. Kukurezok (rovnako dobre poslúži tofu) nakrájame na malé kocky a na troške olivového oleja orestujeme dozlatista. Pridáme do šalátu.
  5. Semienka opečieme na suchej panvici, potom vypneme plameň a pokvapkáme sójovou omáčkou. Premiešame. Opečenými semienkami šalát dozdobíme priamo na tanieri. 👌👌
Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.