160 g ovsených vločiek
50 g ľanových semienok
50 g vlašských orechov
50 g mandlí
100 g slnečnicových semienok
100 g tekvicových semienok
30 g chia semienok
20 g psyllia
3 lyžice oleja (najlepšie kokosového)
1 lyžica agávového sirupu
1 lyžička soli
350 ml vody
Postup je veľmi jednoduchý. Najprv zmiešajte všetky sypké ingrediencie. Pridajte rozpustený kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opäť premiešajte a zmes nechajte približne 2 hodiny v chladničke, aby sa chute prepojili a psyllium do seba vtiahlo prebytočnú vodu. Práve psyllium určite nevynechávajte ani ho ničím nenahradzujte. Vďaka nemu celý chlieb drží pohromade.
Po 2 hodinách zmes preložte do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Priebežne obsah dôkladne stláčajte lyžicou, aby sa vám chlieb po rozkrojení nerozpadal. Pečte na 180 °C približne 30 minút.
Toto množstvo zodpovedá forme s rozmerom 30×11 cm. Ale ak vám trochu zmesi zostane, pridajte do nej väčšie množstvo agávového sirupu a skúste upiecť niekoľko chrumkavých cookies.