Ingrediencie:
1/2 hrnčeka červené šošovice
200g obľúbeného listového šalátu alebo mix
hrsť cherry paradajok
1 žltá alebo oranžová paprika
1/2 lyžice šťavy z citróna
1/2 lyžice rastlinného sirupu (pre nevegany medu)
1/2 lyžice dijónskej horčice
2 lyžice olivového oleja
soľ, korenie, petržlenová vňať
hrsť obľúbených orechov
1/4 červenej cibule
Postup:
- Pol hrnčeka červenej šošovky prepláchneme vo vode a vložíme do hrnca. Zalejeme jedným hrnčekom studenej vody, osolíme a privedieme do varu. Potom stlmíme plameň a pod pokrievkou varíme maximálne 8 minút. Nechceme ju rozvariť. Chceme, aby bola v šaláte skôr chrumkavá.
- V mise zmiešame rôzne druhy šalátov – podľa toho, aké máme radi. Môžeme kúpiť už pripravený mix šalátov (polníček, rukola, špenátové listy, apod). Pridáme nakrájané cherry paradajky a papriku na malé kúsky. Nakoniec pridáme vychladnutú uvarenú červenú šošovku.
- Pripravíme dresing – zmiešame 2 lyžice olivového oleja, 1/2 lyžice medu,1/2 lyžice dijónskej horčice, 1/2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, čerstvo namleté korenie, nasekanú (alebo sušenú) petržlenovú vňať. Dresing zľahka vmiešame do šalátu.
Tip 😉
Do šalátu môžete pridať nasekané obľúbené orechy a ozdobiť červenou cibuľou nakrájanou na malé prúžky.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
15 minút