Robi so špenátom a zemiakovou knedľou

Robi so špenátom a zemiakovou knedľou
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 40 minut
Ingrediencie:

robi
sójová omáčka na marinovanie (Shoyu, Tamari)

knedľa
600g uvarených zemiakov
100g hrubej múky
100g krupica
soľ

špenát
450g mrazený špenát
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
práškové sójové mlieko
korenie
soľ

Postup:

Zemiaky na knedľu dáme variť v šupke. Olúpeme ich, nastrúhame a zmiešame s múkou, krupicou a trochou vody a soli a spracujeme na cesto. Z cesta vytvoríme valčeky a vložíme do vriacej vody. Vareškou ich občas premiešame a varíme asi 15 minút.

V panci na lyžici oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme čiastočne rozmrazený špenát a za občasného miešania necháme rozmrznúť. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme 3 stužky rozotreného cesnaku. Pokiaľ je špenát príliš riedky, môžeme ho zahustiť práškovým sójovým mliekom alebo lahôdkovým droždím.

Robi obálky necháme namarinovať v kvalitnej sójovej omáčke a krátko orestujeme v rozpálenom oleji. Dochutíme čerstvé namletým čiernym korením.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty