Ingrediencie:
3 ks väčšie červené repy
1 väčšia cibuľa
3 strúčikov cesnaku
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
1/2 balíčka údeného tofu
2 lyžice hrachovej múky
majorán, soľ, čierné korenie
Postup:
Cibuľku opražíme do zlatohneda, pridáme nastrúhané údeného tofu, olúpanú repu, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Necháme vychladnúť.
Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, necháme niekoľko minút napučať a nahrubo rozmixujeme. Pridáme k červenej repe a zaprášime 2 lyžicami hrachovej múky. Pridáme pretlačený cesnak, majorán, osolíme, okoreníme a premiešame. Vytvarujeme fašírky a vyprážame na oleji.
Podávať ich môžeme s varením zemiakmi a zeleninovou oblohou alebo klasicky v žemli.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
20 minútTagy:
Červená repa