Raw banánové palacinky s ovocnou zmrzlinou

Raw banánové palacinky s ovocnou zmrzlinou
Počet porcií: 1 porcia
Doba prípravy: 10 minút + sušenie palaciniek
Ingrediencie:

na 1 palacinku 2 zrelé banány
100 g mrazených bobúľ (čučoriedky, maliny, jahody)

Postup:

Banánová palacinka podľa zásad živej stravy je jednoduchá, budete ale na ňu potrebovať kvalitnú sušičku s rovnými plátmi. Zrelé banány olúpeme a rozmixujeme do hladka. Na jednu palacinku sú potrebné dva väčšie alebo tri menšie banány. Môžete ich prípadne nastaviť aj jablkami. Na plát sušičky rozprestrieme nepriľnavú podložku (väčšinou ich dostanete priamo k sušičke) a rozmixované banány na ne stierkou rovnomerne rozmastíme do tenkej vrsty. V sušičke ich sušíme (do max. 42 ° C) okolo 10 hodín. Potom idú ľahko zlúpnuť a prekvapia vás svojou pružnosťou.

Palacinky chutia oveľa lepšie, než na prvý pohľad vyzerajú. Môžete ich naplniť krémom (namočené a rozmixované kešu orechy s niečím sladkým), pokvapkať niektorým z rastlinných sirupov či inak ochutiť. Ja som k nim pripravil zmrzlinu z dvoch mrazených banánov a pol hrnčeka mrazeného lesného ovocia. Potrebovať budete opäť silnejší mixér, ktorý zvládne rozsekať zamrznuté ovocie. Po mixovaní zmrzlinu ihneď servírujeme, pretože sa rýchlo rozteká.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty