Quinoový pilaf s mrkvo-zelovým šalátom

Quinoový pilaf
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 30 minút
Ingrediencie:

1 cibuľa
1 veľká mrkva
1 hrnček quinoi
soľ, sypký zeleninový bujón
zelené: petržlenová vňať, prípadne medvedí cesnak alebo jarná cibuľka

Postup:

Pilaf je niečo, do čoho sa pustím vždy, keď mám chuť na ľahké, jednoduché a rýchle jedlo z “jedného hrnca”. Zvlášť, keď je to z rýchlo uvarených a dobre chutiacich zŕn, ako je quinoa.

Osmažte pokrájanú cibuľu na troche oleja do sklovata. Pridajte na tenké kolieska pokrájanú mrkvu a krátko orestujte. Teraz je čas na dôkladne prepláchnutú quinou a vodu (na jeden hrnček quinoi dva hrnčeky vody). Osolíme (prípadne použijeme sypký zeleninový bujón) a varíme pod pokrievkou 15-20 minút na miernom plameni, kým nenasiakne všetka voda. Nakoniec premiešajte s nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou, medvedím cesnakom a jarnú cibuľku. Čajová lyžička ume octu potom pilafu pridá tú správnu živosť.

Šalát je tiež veľmi jednoduchý: zmiešajte rovnaké množstvo jemne strúhaného kyslého jablka a mrkvy s kyslou kapustou.

Quinou užijete do kaší, rizot, pilafů nebo jako pojivo do rostlinných burgerů. koupíte ji v eshopu Grizly.cz.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty