Quinoa rizoto s lesnými hubami

Quinoa rizoto s lesními houbami
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 25 minút
Ingrediencie:

1 hrnček suché quinoi
väčšia cibuľa
lesné huby (300-500g, teda cca 1 hlboký tanier), alternatívne hliva
údený tempeh (voliteľne)
olej na vyprážanie
korenie

Postup:

Quinou zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (quinoa/voda), varíme cca 10 minút potom odstavíme (mala by zostať ľahko nedovarená).

V hlbokej panvici alebo v hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, akonáhle zozlatne, pridáme (voliteľne) na kocky nakrájaný tempeh a orestujeme. Pridáme cca polovicu húb, pokrájaných na menšie kúsky. Chvíľu spoločne orestujeme, až huby zmenšia svoj objem, podlejeme trochou horúcej vody, pridáme zvyšok húb a za občasného miešania a podlievania (aby sme pokryli dno) dusíme 10 – 15 minút.

Po poslednom podliatí prichutíme trochou sójovej omáčky a korením, pridáme quinú a za občasného miešania počkáme, kým nevstrebe všetok vývar, aby sa spojili chute. Podávame podobne ako rizito (napr. posypať nastrúhaným vegánskym syrom či sezamezánom) so zeleninovou oblohou.

Quinou užijete do kaší, rizot, pilafov alebo ako spojivo do rastlinných burgerov. kúpite ju v eshope Grizly.sk.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty