1 väčšia cibuľa
hrnček lúpané červené šošovky
hrnček uvarených červených fazule (alebo sterilizované z plechovky)
2 väčšie paradajky
4 hrnčeky vody
korenie:
zmes chilli con carne
garam masala
soľ
lyžička zeleninového bujónu
Na kvalitnom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista až hneda, prisypeme podľa chuti korenia: chilli con carne, garam masala (pomer zhruba 1:1, prípadne upravíme podľa toho, či preferujeme jedlo viac pálivé), krátko ho osmažíme, aby stmav nezhorklo. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou. Do nej pridáme červenú šošovku (pomer šošovky ku vode je zhruba 1:3-4), osolíme a akonáhle začne šošovka nadobúdať, treba ju pravidelne tu a tam zamiešať, aby sa nepripaľovala.
Zhruba po polhodine by sa mala šošovka začať rozpadať a utvoriť hustú kašu, podľa chuti ešte pridáme trochu sypkého zeleninového bujónu (pokiaľ chceme jedlo pikantnejšie, môžete pridať aj rozotrený cesnak), pridáme fazuľu, obojeť asi občasného miešania. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané paradajky a ešte chvíľku povaríme (paradajka tak dostane príjemne kyslastú chuť). Ideálna príloha je jazmínová ryža.