Pečený seitan na cibuli

Pečený seitan na cibuli
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 50 minút
Ingrediencie:

1 balenie natural seitanu (cca 250g)
2 menšie cibule
korenie, olej, sójová omáčka, cesnak
zemiaky (3-4 na osobu)

Postup:

Seitan pokrájame na menšie kocky a vložíme do misky spoločne s dvoma lyžicami sójovej omáčky, korením, lyžicou oleja a dva strúčiky jemne postrúhaného cesnaku. Pridáme dve menšie cibule nakrájané na prúžky. Naložíme aspoň cez noc v chladničke, ideálne je zmes premiešať, aby pustená šťava z cibule pekne nasiakla do seitanu.

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na hrubšie kocky. Do zapekacej misky (alebo remosky) poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a pokmínujeme, do druhej časti navrstvíme seitan s cibuľou. Zvyškom šťavy polejeme zemiaky. Pečieme do zmäknutia zemiakov (cca 35-40 minút).

K seitanu a zemiakom môžeme servírovať dusený špenát, kyslú či dusenú kapustu alebo kel.

remoska-banner.png

V remoske pripravíte zapečené cestoviny či staročeského kubu, upečiete seitan, žemľovku aj chlieb. Má 6x menšiu spotrebu ako rúra a môžete si ju vziať aj na chatu. Do konca roku 2021 môžete pri objednávke v eshope Remosky využiť kód REMOSKAAFFIAL a získať 10% zľavu na všetky produkty. Chcem vedieť viac

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty