Ingrediencie:
200g seitanu
300g hlivy
cibuľa
cesnak
korenie: rasca, korenie, pálivá paprika, hubové korenie, bobkový list
100g ovsených vločiek
1 rožok
ryžové mlieko
ľanové semienko
Postup:
Seitan naložíme na niekoľko hodín so sójovkou, olejom, rascou, čiernym korením, cibuľou, cesnakom, pálivou paprikou, hubovým korením, majoránom, bobkovým listom. Na na pekáč pridáme spoločne s pokrájanou hlivou, pol litrom zeleninového vývaru a troškou kukuričného škrobu. Pečieme na 220 ° C zhruba polhodinku.
Na halušky zmixujeme ovsené vločky s rožkom, pridáme vodu, ryžové mlieko, soľ, ligurček, lahôdkové droždie a ľanové semienko. Tvarujeme lyžicou a varíme vo vriacej osolenej vody cca 10 minút.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
30 minút