2 cibule
50 g sušených húb shitake
menšia cuketa
ľanové semienko
hubové korenie
mletá rasca
lahôdkové droždie
Sušené huby namočíme aspoň na hodinu do vody, aby napučali, potom ich pokrájame na tenšie plátky. Cibuľu olúpeme, pokrájame nadrobno a vyprážame na oleji do zlatohneda. Pridáme pokrájané huby, krátko orestujeme, zaprášime hubovým korením a mletou rascou a podlejeme nálevom z húb. Ochutíme soľou a kvalitnou sójovou omáčkou a necháme dusiť, medzitým najemno postrúhame cuketu a zamiešame do zmesi. Cuketa sa počas 10 – 15 minút rozvarí a omáčku zahustí. Konzistenciu ešte môžeme po stiahnutí z ohňa vylepšiť trochou pomletého ľanového semienka a lahôdkového droždia, ktoré natiahnuť časť vody.