Omáčka z shitake húb s cestovinami

Omáčka z shitake hub s těstovinami
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 25 minút + namáčenie húb
Ingrediencie:

2 cibule
50 g sušených húb shitake
menšia cuketa
ľanové semienko
hubové korenie
mletá rasca
lahôdkové droždie

Postup:

Sušené huby namočíme aspoň na hodinu do vody, aby napučali, potom ich pokrájame na tenšie plátky. Cibuľu olúpeme, pokrájame nadrobno a vyprážame na oleji do zlatohneda. Pridáme pokrájané huby, krátko orestujeme, zaprášime hubovým korením a mletou rascou a podlejeme nálevom z húb. Ochutíme soľou a kvalitnou sójovou omáčkou a necháme dusiť, medzitým najemno postrúhame cuketu a zamiešame do zmesi. Cuketa sa počas 10 – 15 minút rozvarí a omáčku zahustí. Konzistenciu ešte môžeme po stiahnutí z ohňa vylepšiť trochou pomletého ľanového semienka a lahôdkového droždia, ktoré natiahnuť časť vody.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty