400 g mandle
150 g datle
300 g malín alebo jahôd
5 vykôstkovaných datlí
100 g kokosového oleja
Najprv vytvoríme pevný korpus: mandle (poprípade sa hodia kešu alebo vlašské orechy) namočíme na niekoľko hodín do vody. Tú potom sceníme a orechy spoločne s vykôstkovanými ďatľami rozmixujeme na hutnú hmotu. “Cesto” potom vtlačíme do formy na tortu, ktorú zaplníme zhruba z polovice a poriadne pokrčíme. Po vychladení až prekvapivo dobre stuhne.
Na krém si najskôr rozpustíme kokosový olej. Lepšie dlhšiu dobu pri nižšej teplote, aby sa len roztopil a príliš nezahrial. V mixéri potom rozmixujeme datle (slúži ako sladidlo) a maliny a potom pridáme rozpustený kokosový olej a ešte krátko spoločne rozmixujeme. Stierkou krém premiestnime na korpus a opatrne rozotrieme. Necháme niekoľko hodín stuhnúť v chladničke. Potom tortu ešte môžeme dozdobiť čerstvým ovocím.