kapusta
pór
mrkva
zázvor
slnečnicové semienka
ryžové rezance
miso
Receptov na miso polievku existuje nepreberné množstvo. Väčšinou sa jedná o zeleninový vývar, doplnený napr. morskými riasami. Samotné miso v nich figuruje ako dochucovadlo. Vyskúšajte ju v mnohých obmenách podľa dostupnej zeleniny. Hodí sa do nej tiež ázijské huby (shitake, judášovo ucho, v prípade sušených ich treba cca na hodinu nechať namočiť) alebo orestované tofu.
Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, osolíme a necháme dôjsť. Na troche oleja zľahka orestujeme slnečnicové semienka, pridáme zeleninu (v mojom prípade mrkvu, kapustu a pór, ale využiť môžeme aj brokolicu, petržlen, skrátka čo máme práve po ruke) a nakoniec najemno nastrúhaný zázvor. Podlejeme horúcou vodou, osolíme a necháme prevariť. Tesne pred koncom pridáme aj rezance (záleží na druhu, tenké vlasové už budú zrejme hotové, široké rezance bude lepšie ešte chvíľu nechať prevariť).
Polievku stiahneme z ohňa a pridáme vo vode rozmiešané miso (cca vrchovatou polievkou lyžicu na liter polievky). Miso samotné nemalo by už nemalo prejsť varom, pripravili by sme sa tak o niektoré cenné látky.