Ingrediencie:
1 balíček cestovín (kolienok)
1 hrnček kešu orechov – cez noc namočíme do studenej vody
zelenina – jeden väčší batát, dve mrkvy, dve červené cibule, jednu až dve červené papriky, päť strúčikov cesnaku
lahôdkové droždie
citrónová šťava
olivový olej
soľ, korenie
balíček marinovaného alebo údeného tofu
hrsť kešu orechov – plochou stranou noža na doske nadrvíme
Postup:
- Batát ošúpeme a nakrájame na kocky. Rovnako tak ostatným zeleninu – mrkvu, cibuľu, červenú papriku. Strúčiky cesnaku len olúpeme a necháme vcelku. Všetko vložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame. Rozložíme na plech na papier na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30 minút.
- Medzitým si uvaríme vo vriacej osolenej vode kolienka a (ako ich scedíme) dáme si bokom hrnček vody, v ktorej sa varili.
- Namočené kešu orechy vložíme od mixéra a spolu s vodou z cestovín, lahôdkovým droždím a citrónovou šťavou rozmixujeme. K tejto zmesi pridáme upečenú zeleninu a mixujeme pokiaľ nebude omáčka krásne hladká.
- Tofu nakrájame na malé kocky, ktoré na troške oleja na panvici opražíme zo všetkých strán dozlatista.
- Omáčku zmiešame s cestovinami a na tanieri ozdobíme opečeným tofu, nadrvenými kešu orechmi a poľníčkom.
Dobrú chuť
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
40 minút