Ingrediencie:
1kg zemiakov
200g hladkej múky
lyžička soli
rastlinné maslo
mak
jablká a vlašské orechy
Postup:
- Zemiaky umyjeme a neolúpané ich vložíme do vriacej vody. Varíme do ich zmäknutia (10 -15 minút, závisí od veľkosti). Potom vodu zlejeme a zemiaky necháme vychladnúť.
- Výchladnuté zemiaky olúpeme a na jemné strúhadle postrúhame. Pridáme 200g hladkej múky a lyžičku soli. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 6 rovnako veľkých dielikov. Každý z nich na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenkú placku, ktorú na suchej panvici opečieme z oboch strán dozlatista.
- Každú hotovú placku ešte horúcou potrieme rozpusteným rastlinným maslom a skladáme ich na seba. Tak zostanú všetky teplé a vláčne.
- Polovinu placiek naplníme makom zmiešaným s práškovým cukrom a troškou rozpusteného masla (ja dávam 2 lyžice maku a 1 lyžicu práškového cukru). Zamotáme ako palacinku.
- Druhú polovicu placiek naplníme jablkami, ktoré sme predtým nakrájali na plátky a na troške masla opekli spolu s vlašskými orechmi a trochou škorice a trstinového cukru. Zamotané placky rozkrojíme napoly.
- Na tanieri ešte ľahko poprášime práškovým cukrom a ozdobíme orechmi.
Dobrú chuť!☺
Počet porcií:
6 placiekDoba prípravy:
45 minútTagy: