80 g červené quinoy
160 ml vody
20 g ryžovej múky
1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
1 čajová lyžička jablčného octu
1 čajová lyžička škorice
1 čajová lyžička psyllia
Quinoa by sa mala najprv namočiť, a to najlepšie cez noc. Celých 80 g zalejte približne dvojnásobným množstvom vody. Ešte predtým ju ale dôkladne prepláchnite.
Ráno vodu nezlievajte, ale quinú spolu s ňou rozmixujte. Pravdepodobne vám zostanú menšie kúsky, ale tie ničomu nevadia. Pridajte múku, jedlú sódu, škoricu, jablkový ocot a psyllium. Zmes nechajte približne 15 minút odstáť. Vymažte z oboch strán na malom množstve kokosového oleja.
Toto množstvo vystačí približne na 7 stredne veľkých lievancov. Ak chcete, aby boli lievance sladšie, môžete namiesto psyllia použiť polovicu roztlačeného banánu.