Ingrediencie:
1 hrnček kuskusu
1 balenie údeného tofu
2 mrkvy
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 menšia cuketa
10 reďkoviek
hrsť nesolených a nepražených kešu orechov
1 lyžica lahôdkového droždia
olivový olej
korenie – morská soľ, sušený cesnak, korenie na grilovanú zeleninu
Postup:
- Hrnček kuskusu nasypeme do misky a zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody. Osolíme štvrť lyžičkou soli, premiešame a zakryjeme tanierikom. Dáme bokom.
- Očistíme si a nakrájame zeleninu – cibuľu na prúžky, strúčiky cesnaku len plochou stranou noža na doske roztlačíme, mrkvu na prúžky, cuketu a reďkovky na polkolieska.
- Údené tofu nakrájame na väčšie kúsky, napr. na trojuholníky. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a tofu na ňom z oboch strán opečieme dozlatista. Potom ho dáme z panvice na chvíľku bokom.
- Do rovnakej panvice nalejeme trošku oleja a necháme rozohriať. Potom na nej nasypeme naraz pripravenú zeleninu a na prudkom ohni restujeme zhruba 5 minút. Poprášime grilovacím korením na zeleninu a ešte minútku dve restujeme. Zelenina by mala byť pekne opečená a zostať chrumkavá.
- K zelenine pridáme orestované tofu a pripravený kuskus. Premiešame. Ochutnáme, popr. dosolíme podľa svojej chuti.
- Pripravíme si kešu parmezán – hrsť kešu orechov (najlepšie namočených cez noc) vložíme do mixéra, pridáme 1 lyžicu lahôdkového droždia, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku a 1/4 lyžičky soli. Rozmixujeme a posypeme ním hotový kuskus. Dobrú chuť! 🙂
Tip
Pripravte si raz za čas väčšie množstvo kešu parmezánu. Dajte ho do uzatvárateľnej sklenenej nádoby do chladničky. Vydrží vám tam až mesiac. Môžete ho sypať na šaláty, na cestoviny, rizota, atď… Vďaka tomu jednoducho svoje jedlo obohatíte nielen o jeho skvelú chuť, ale aj o bielkoviny, vitamíny skupiny B a minerály.
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
25 minút