Ingrediencie:
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
1,5 hrnčeka strúhaného kokosu
0,5 hrnčeka cukru
1 balíček kypriaceho prášku
40g mletého ľanového semienka
1 lyžica mletej škorice
1 hrnček rastlinného mlieka, najlepšie kokosového
0,5 hrnčeka oleja
Krém:
1 plechovka kokosového mlieka (vopred vychladiť)
6 lyžíc práškového cukru
1 vanilkový cukor
šťava zo štvrtky citróna
Postup:
- Zapneme rúru na 180°C.
- V mise zmiešame všetky suché ingrediencie. Prilejeme kokosové mlieko a olej. Dôkladne premiešame.
- Zmes nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Stierkou uhladíme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 – 40 minút.
- Akonáhle je buchta hotová, vyberieme z plechu a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém – otvoríme plechovku kokosového mlieka a stuhnutú časť vyberieme do misky. Pridáme 6 polievkových lyžíc práškového cukru, 1 vanilkového cukru a vytlačíme štvrtku citróna. Premiešame.
- Buchtu potrieme kokosovým krémom a bohato posypeme kokosom, rozkrájame a každý kúsok ozdobíme podľa svojej chuti – obľúbeným ovocím alebo napríklad nadrvenými mandľami.
Dobrú chuť
Počet porcií:
12 ksDoba prípravy:
60 minút