Karfiolová pizza

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Karfiolová pizza
Ingrediencie:

pol väčšieho karfiolu (cca 500g po očistení)
5 lyžíc cícerovej alebo hrachovej múky
1 lyžička čiernej soli (Kala Namak)
1 lyžica mletých ľanových semienok
50 ml vody
1 lyžička granulovaného cesnaku
+ vaše obľúbené prísady na pizzu – passata, šampiňóny, cibuľa, krájané paradajky, bazalka, oregano, strúhaný vegánsky syr (napr. Violife)

Postup:

Karfiol v mixéri rozmixujeme na drobné kúsočky a premiestnime do väčšej misy. Osvedčil sa mi ručný miskový mixér s nožmi tvaru S a rýchlem mixovaním iba nahrubo (cca 0,5 – 1 cm). Príliš jemné cesto bude aj po dlhom pečení mäkké a nevytvorí pevnejší korpus. V hrnčeku dobre premiešame strukovinovú múku so soľou, ľanovým semienkom a vodou na hustejšiu kašu. Prilejeme ju do misy a zapracujeme s nasekaným karfiolom, až vznikne tuhšie cesto.

To premiestnime do stredu plechu na papier na pečenie a vytvoríme okrúhly základ pizze (môžeme si vypomôcť tortovou formou). Vložíme do rúry predhriatej na 200 ° C a pečieme zhruba 20 minút, až korpus ľahko zozlatne a spevní sa.

Pridáme naň obľúbené ingrediencie a pečieme ďalších 15 minút. Pizza je krehkejšia ako klasická múčna, takže sa k nej hodí skôr príbor. A ako príloha zeleninový šalát.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
45 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.