Ingrediencie:
0,5kg čerstvej červenej repy
125g cíceru
125g ovsených vločiek
1 hrnček cícerovej múky
1ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, lahôdkové droždie
olej
trošku octu a práškového cukru na ochutenie kapustového šalátu
0,5kg zemiakov
1 hrnček sójového mlieka
pol hlávky bielej kapusty
Postup:
- Deň vopred si namočíme cícer. Druhý deň ju iba prepláchneme, nevaríme ju. Rozmixujeme.
- Čerstvú repu olúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme nakrájanú cibuľu najemno, prelisovaný cesnak, ovsené vločky, trošku oleja a rozmixovaný cícer. Ochutíme soľou, čiernym korením a lahôdkovým droždím. Pridáme cícerovú múku. Všetko spoločne prehnite a necháme aspoň pol hodiny odpočinúť.
- Medzitým dáme variť do osolenej vody olúpané a pokrájané zemiaky. Akonáhle sú mäkké, zlejeme vodu a vyšľaháme spoločne s ohriatym sójovým mliekom do hladkej kaše.
- Bielu kapustu zbavíme horných listov a odkrojíme hlúb. Nastrúhame ho (ja mám radšej najemno), osolíme a pretlačíme. Pridáme trošku oleja, cukru a octu. Premiešame.
- Z odležaného repového cesta rukami tvarujeme placky, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja (keď si ruky predtým namočíme, ide to lepšie). Vyprážame z oboch strán. Ak chceme zdravší variant fašírok – placky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25 minút na 160 stupňov.
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
90 minút