1/2 hlávky väčšej alebo 1 hlávka menšej bielej hlávkovej kapusty
5 až 7 stredne veľkých zemiakov
2 paradajky
2 cm zázvoru
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 lyžička rímskej rasce
po 1/2 lyžičke kurkumy, mlieteho koriandra, garam masala
chilli paprička alebo chilli prášok podľa chuti
Na rozpálenom oleji speníme rímsku rascu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a vyprážame, kým cibuľa nezezlátne. Pridáme jeden nastrúhaný zázvor a cesnak, na chvíľu orestujeme. Pridáme nakrájané paradajky a pokiaľ stojíme o pálivejšiu verziu a tiež dve menšie chili papričky. Po zhruba dvoch minútach, restujeme asi 2 minúty. Pridáme kurkumu, garam masala a mletý koriander. Restujeme asi 2 minúty alebo kým paradajky nezmäknú. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a kapustu, osolíme a dusíme do zmäknutia. Podlejeme pol hrnčekom vody a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.