“Jelito” z mungo a krup

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
"Jelito" z mungo a krup
Ingrediencie:

1 veľká cibuľa
hrnček jačmenných krúp
hrnček mungo fazule
2 strúčiky cesnaku
sójovú omáčku
majoránku, korenie, soľ

Postup:

Mungo fazuľky namočíme aspoň na 2 hodiny, ale pokojne cez noc do studenej vody. Vodu potom vylejeme, doplníme čerstvú a uvaríme do mäkka, čo trvá necelú polhodinku. Nebojte sa ich osoliť hneď na začiatku. Krúpy prepláchneme a uvaríme v osolenej vode aj do mäkka.

Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme adzuki, krátko orestujeme a zasypeme krúpami. Necháme niekoľko minút spoločne prepojiť chute, až na záver pridáme lyžicu sójovej omáčky, cesnak a majoránku, aby nestratili arómu. Premiešame.

Na tanieri môžeme pridať čerstvo namleté korenie a tiež menšiu lyžičku lahôdkového droždia. Prejt je výborný samotný s kyslou kapustou alebo klasicky s uvarenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
40 minút + varenie munga
Tagy:
Krúpy Mungo
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.