1 veľká cibuľa
3 stredne veľké zemiaky
1 mrkva
1 petržlen
1/2 hrnčeka sušených húb
2 lyžice pohánkovej (či inej) múky
1 liter vriacej vody
soľ
korenie: rasca, nové korenie, bobkový list, majorán
Sušené huby zalejeme studenou vodou a necháme aspoň pol hodiny napučať. Olúpeme zemiaky a pokrájame ich na menšie kocky, mrkvu a petržlen očistíme. V hrnci necháme na oleji zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme zemiaky, najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen a za občasného miešania orestujeme 3-5 minút. Zaprášime 2 lyžicami múky, vyprážame ju, pridáme huby, osolíme, okmínujeme, pridáme bobkový list a nové korenie a zalejeme litrom vriacej vody.
Občas zamiešame a varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec ochutíme majoránom, prípadne rozotreným strúčikom cesnaku.